Gruids
Gruïformes
Aus
28-31 dies.
2-5
AEP
Són omnívors generalistes, s'alimenten principalment de grans de collites, també es poden alimentar de petites plantes, de petits invertebrats, com insectes, mol·luscs, milpeus o crustacis, i de petits vertebrats, com peixos, amfibis o rèptils.
20-25 anys.
Encara que és una espècie que no migra, si realitza moviments diàriament i estacionalment de diverses dotzenes de km a la seva àrea de campeig.
La seva època de reproducció ocorre durant l'estació plujosa, de maig a desembre a les poblacions occidentals i de juliol a gener a les orientals, i nien per parelles en territoris de 0,5-1 km2.
Durant l'estació seca, on no es reprodueixen, es congreguen formant grans grups de diversos centenars d'individus.
La pèrdua i degradació dels seus hàbitats naturals, a causa del drenatge d'aiguamolls per a la seva conversió en terres de cultiu, a la contaminació industrial, als incendis provocats i la construcció industrial i de preses, en són les principals amenaces.
Igual que la grua coronada cuelligris, durant la nit dormen als arbres, evitant així l'atac dels depredadors.