Concentrar en pocs dies el naixement de les cries d'una mateixa rajada és una estratègia de supervivència de moltes espècies.
En menys de 10 dies han nascut dues zebres de Grant a BIOPARC València i, en tots dos casos, des del matí següent ja podien veure's al seu recinte de la Sabana, seguint instintivament a la resta de la manada. Com altres herbívors, des del primer moment les cries són capaces de posar-se dempeus, caminar i fins i tot córrer en cas de necessitat, per exemple, per l'existència de depredadors. Al parc valencià mostren aquest caràcter inquiet amb jocs i corretges, si bé romanen protegides pel grup i mamant freqüentment de les mamelles de les seues mares.

Només néixer les ratlles de les zebres són de color marró fosc i blanc i, a mesura que van passant els dies, ja comencen a tenir el seu inconfusible negre i blanc. Aquesta característica permet al públic distingir les cries encara que hagin nascut amb pocs dies de diferència. Cada zebra també té un patró de ratlles únic, com una empremta dactilar, sense bé és molt menys perceptible a simple vista.
És freqüent que les cries de zebra s'emportin tan poca diferència de temps i ja ha passat en anys anteriors al parc valencià. Això és degut a que solen tenir les seves cries entre primavera i estiu, sincronitzant els parts com a tècnica natural de protecció del ramat. D'aquesta manera protegeixen les seves cries de manera grupal augmentant la probabilitat de supervivència de l'espècie.
A BIOPARC València es reprodueix aquest comportament natural i des del primer moment els poltres de zebra es troben a la vista del públic.

El grup de zebres que habita la Sabana africana de BIOPARC València està composta per un mascle, tres femelles, i dues cries, un mascle nascut el 27 de juny i la darrera el 5 de juliol, de la qual encara no se sap el sexe. Conviuen en un recinte multiespècie juntament amb rinoceronts, estruços, marabús i ibis, que s'acosten amb precaució i curiositat per donar la benvinguda als nous habitants.
Les femelles poden parir a la seva primera cria a partir dels 3 anys i el seu període de gestació dura pràcticament 12 mesos, sol néixer un sol poltre per part. Als mascles el període reproductor no sol començar fins als 5 o 6 anys.
Aquesta subespècie de zebra de Grant es troba a la Llista Vermella de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) en un estat de preocupació menor, si bé la tendència indica que la seva població està baixant. Amb una esperança de vida al voltant dels 38-40 anys, el seu hàbitat és la sabana i les planes herbàcies des del nivell del mar fins a altituds de més de 4.000 metres. Com que necessiten beure diàriament, romanen a més de mig dia de camí de fonts d'aigua. La seva dieta inclou pastura, tiges dures i, de vegades, fulles o escorces d'arbres i arbustos, requereixen una gran quantitat d'aliment per la qual cosa no és estrany que passin al voltant de 20 hores al dia pasturant.