BIOPARC participa activament en la preservació del blesbok inclòs a la llista vermella d'espècies amenaçades a través del programa internacional de reproducció.
Aquest matí a la visita a BIOPARC s'ha pogut contemplar l'instant més meravellós de la natura salvatge. L'arribada d'una nova vida tenia lloc a la vista de les persones que recorrien l'espai que recrea la sabana. Una sorpresa i una gran emoció en ser testimonis del naixement d'un blesbok (Damaliscus pygargus phillipsi). Com en un documental “en directe”, cap a les 11:30h del matí, una de les femelles del ramat començava a donar mostres de posar-se de part. Aquest animal i una altra de les femelles es trobaven a una zona reservada del recinte, ja que l'equip tècnic de BIOPARC València estava pendent de l'evolució de l'embaràs i esperaven el naixement. Aquestes cures especials tenen com a objectiu garantir el màxim benestar dels animals en un moment tan delicat.
Les persones que visitaven avui el parc valencià s'han emocionat en presenciar el part d'aquest característic antílop africà que va estar a la vora de l'extinció al segle XIX.
El grup que acull BIOPARC s'inclou en un programa internacional de preservació de l'espècie i el formen vuit individus: el mascle reproductor, quatre femelles adultes, dues cries de l'any passat i la recent nascuda. Els blesboks conviuen en la recreació de la sabana africana de BIOPARC amb les jirafes; peculiars espècies d'aus com els jabirus, l'ibis sagrat i el xarxet del Cap; i tres espècies més d'antílops: kobos, impales i gaseles de Thomson. Els blesbok es distingeixen fàcilment per les vistoses marques blanques que veiem a les seves cares que contrasta amb el marró vermellós dels seus cossos i per tenir tant els mascles com les femelles unes banyes llargues i corbades amb forma de lira. Tota aquesta vida de la sabana discorre sota l'atenta mirada dels lleons que els observen des de les roques del Kopje.

Els blesbok són animals d'hàbits diürns que passen la major part del matí i la tarda pasturant, mentre que durant el migdia i la nit descansen. La gestació és d'uns 240 dies, solen tenir una cria per part i generalment es concentren a l'última etapa de la primavera a finals de juny o principis de juliol. Estan inclosos a la llista vermella de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura), van estar en greu perill d'extinció al segle XIX per la caça massiva, que va reduir la seva població a la natura a tan sols uns dos mil individus. Gràcies a l'esforç conservacionista, moltes poblacions s'han recuperat i avui es troben en una situació estable.
