Sorthalset kronet kran

Balearica Pavonina Pavonine

Almindeligt navn

Sorthalset kronet kran

levested

Den lever i både tørre og fugtige åbne savanner, selvom den foretrækker ferskvandsmoser, fugtige græsarealer og periferien af ​​overfladevandområder.
funktioner

Familie

Gruidae

Orden

gruiformes

Class

Fjerkræ

drægtighed

28-31 dage.

Antal afkom

2-5

P. Bevaring

EEP

diæt

De er generalistiske altædende, de lever hovedsageligt af afgrødekorn, de kan også fodre med små planter, små hvirvelløse dyr, såsom insekter, bløddyr, tusindben eller krebsdyr, og små hvirveldyr, såsom fisk, padder eller krybdyr.

Vida

20-25 år.

Biologi og adfærd

Selvom det er en art, der ikke migrerer, foretager den daglige og sæsonbestemte bevægelser på flere dusin km i sin udbredelse.

Deres yngletid forekommer i regntiden, fra maj til december i de vestlige populationer og fra juli til januar i de østlige, og de yngler parvis i territorier på 0,5-1 km2.

I den tørre sæson, når de ikke formerer sig, samles de i store grupper på flere hundrede individer.

Tabet og nedbrydningen af ​​deres naturlige levesteder på grund af dræning af vådområder til omdannelse til afgrødejord, industriel forurening, brandstiftelse og industri- og dæmningsbyggeri er deres største trusler.

Nogle
kuriositeter

Ligesom den gråhalsede kransekran sover de i træer om natten og undgår dermed angreb fra rovdyr.