Gruidae
gruiformes
Fjerkræ
28-31 dage.
2-5
EEP
De er generalistiske altædende, de lever hovedsageligt af afgrødekorn, de kan også fodre med små planter, små hvirvelløse dyr, såsom insekter, bløddyr, tusindben eller krebsdyr, og små hvirveldyr, såsom fisk, padder eller krybdyr.
20-25 år.
Selvom det er en art, der ikke migrerer, foretager den daglige og sæsonbestemte bevægelser på flere dusin km i sin udbredelse.
Deres yngletid forekommer i regntiden, fra maj til december i de vestlige populationer og fra juli til januar i de østlige, og de yngler parvis i territorier på 0,5-1 km2.
I den tørre sæson, når de ikke formerer sig, samles de i store grupper på flere hundrede individer.
Tabet og nedbrydningen af deres naturlige levesteder på grund af dræning af vådområder til omdannelse til afgrødejord, industriel forurening, brandstiftelse og industri- og dæmningsbyggeri er deres største trusler.
Ligesom den gråhalsede kransekran sover de i træer om natten og undgår dermed angreb fra rovdyr.