Afrikansk Jabiru

Ephippiorhynchus senegalensis

Almindeligt navn

Afrikansk Jabiru

levested

Den lever i store vådområder med fersk-, brak- eller saltvand, såsom overfladevandsmoser, flodbredder og søbredder, sumpede områder og flodsletter, hvor der er en overflod af fisk og store træer i nærheden til rede.
funktioner

Familie

Ciconiidae

Orden

cikoniiformes

Class

Fjerkræ

drægtighed

30-35 dage.

Antal afkom

1-5

P. Bevaring

ESB

diæt

Dens kost består hovedsageligt af fisk, der er 15-30 cm lange og vejer mere end 500 g, samt krebsdyr, frøer, krybdyr, små pattedyr, bløddyr og insekter.

Vida

12 år i naturen og 19 i fangenskab.

Biologi og adfærd

De findes normalt alene eller i par på kanten af ​​floder og er let genkendelige på deres lange, farvestrålende næb. Dens fjerdragt er iriserende sort med hvide primære flyvefjer.

Hannen er større og tungere end hunnen. Derudover har hanner brune øjne, mens hunner har gyldne gule øjne.

De er tavse bortset fra den krokodille, de laver med deres næb for at vise begejstring.

De danner ikke reproduktive kolonier, men parret bygger derimod en stor rede med grene og pinde i toppen af ​​et træ, som kan blive 2 m i diameter, og hvor hunnen lægger mellem 1 og 5 æg, generelt 3 eller 4, hvilket vil blive inkuberet af både far og mor i cirka en måned.

Nogle
kuriositeter

For at undgå overophedning bukser den kraftigt og pjusker sine solopvarmede ydre fjer væk fra kroppen. Voksne fylder deres næb med vand regelmæssigt for at afkøle deres kyllinger eller æg. De gør endda afføring på deres poter for at efterlade dem dækket af hvid afføring.