afrikansk marabou

Leptoptilos crumeniferus

Almindeligt navn

afrikansk marabou

levested

Den lever i en bred vifte af levesteder, fra tørre savanner, græsarealer og sletter, sumpede områder, flod- og søbredder og andre vådområder.
funktioner

Familie

Ciconiidae

Orden

cikoniiformes

Class

Fjerkræ

drægtighed

30 dage.

Antal afkom

2-3 æg.

P. Bevaring

ESB

diæt

De lever hovedsageligt af ådsler og fisk forbliver kasseret af mennesker, sekundært lever de også af levende bytte, såsom fisk, termitter, hummere, frøer, firben og slanger, rotter og mus og fugle.

Vida

25 år i naturen og op til 44 i fangenskab.

Biologi og adfærd

Kvindelig fugl, der danner reproduktive kolonier. Byg reder i træer ved hjælp af grene og pinde. Ungerne fødes meget sent og har brug for mere end tre måneder for at tage deres første flyvetur. Ynglesæsonen finder sted i den tørre sæson, hvor vandhullernes niveau er lavt, og ungerne nemt kan jage frøer og småfisk, blandt andet byttedyr.

Voksne er primært ådselædere, selvom de også jager levende bytte. Deres lange næb tillader dem ikke at blive tørret, så de er nødt til at stjæle kød fra andre ådselædere. De snupper kødet fra gribbene og holder dem i skak, indtil de er mætte. Nogle gange lever de af det affald, der er deponeret i nærheden af ​​landsbyerne, og bidrager dermed til byernes renlighed.

Gularsækken, som de har under deres enorme næb, giver dem mulighed for at udsende lyde, som vil blive brugt som lokkemiddel og under frieri.

Dens kraftfulde flyvning gør det muligt for den at nå betydelige højder ved at drage fordel af de stigende strømme af varm luft. De flyver normalt i grupper og glider majestætisk, mens de holder hovedet tilbage. Det er en meget urolig, snedig og årvågen fugl; Den går altid fra den ene side til den anden og bliver næsten aldrig helt stille.

Nogle
kuriositeter

Marabou modstår fangenskab meget godt og er meget let at tæmme. På trods af sit utiltalende udseende har den smukke fjer på halen.

Tusinder blev jagtet for at eksportere deres fjer til Europa og Amerika med det formål at dekorere damekjoler og hatte. I dag kommer de fleste af disse fjer fra marabous i fangenskab.