Angolansk løve

Panthera leo bleyenberghi

Almindeligt navn

Angolansk løve

levested

Afrikanske savanne og semi-ørkenområder.
funktioner

Familie

Felidae
Underfamilie: Pantherinae

Orden

Carnivora

Class

Mammalia

drægtighed

92-119 dage.

Antal afkom

1-4

P. Bevaring

EEP

diæt

Generalistiske kødædere, selvom mellemstore og store hovdyr udgør det meste af deres kost, kan de fodre på en bred vifte af hvirveldyr, fra små mus til unge næsehorn, flodheste og elefanter, herunder fugle, krybdyr, fisk og endda insekter.

Vida

12 år i naturen, op til 25 år i fangenskab.

Biologi og adfærd

Løven er en af ​​de fire store kattedyr, der tilhører slægten Panthera. Den voksne han er let genkendelig på sin store størrelse og slående manke og har en omtrentlig vægt på 150 – 250 kg. Hunnerne er normalt betydeligt mindre og vejer 110 – 180 kg. Det er den næststørste kattedyr i verden efter tigeren.

I sociale grupper står hunnerne for at søge føde og passe ungerne, mens hannerne beskytter flokken.

Deres manke tjener til at beskytte deres nakke under kampe, til at beskytte sig selv mod tornede buske og er tykkere, jo lavere temperaturen er. Farven på deres pels er en anden tilpasning til miljøet, da den primært tjener som camouflage til jagt, da de normalt ikke bliver ofre for andre dyr (undtagen hyæner i tilfælde af syge, ældre eller unge dyr). De jager ved at forfølge (ca. 30 m eller mindre fra deres bytte) for at undgå at bruge overskydende energi i forhold til, hvad de opnår fra byttet, de forfølger, så de løber aldrig overdrevent (men de kan nå 56 km/t).

Dens naturlige bevaringsstatus er sårbar, hovedsageligt på grund af ødelæggelsen af ​​dens levesteder (afgrøder, græsning, menneskelige bosættelser...).

Nogle
kuriositeter

Hanløver står normalt på toppen af ​​klippeformationer kaldet kopjes, hvorfra de har panoramaudsigt over hele savannen og udfører opgaven med at beskytte gruppen, selvom hunnerne også beskytter ungerne i disse formationer.