Giraffer
Artiodactyla
Mammalia
Omkring 450 dage.
1
EEP
Blade, grene og blomster hovedsageligt fra forskellige arter af akacie.
10-15 år i naturen og 20-27 år i fangenskab.
Denne afrikanske drøvtygger er det højeste kendte dyr og når 6 meter i højden. Den lange hals på giraffer og forbenene, der er længere end bagbenene, giver dem mulighed for at nå de højeste blade af træerne og undgår fødevarekonkurrence med andre planteædere. At have så lang en hals er også gavnligt for at have overblik over savannen og dermed undgå mulige farer.
Giraffers pels er gul med store uregelmæssige pletter af lyse eller mørkebrune. Pletterne på halsen og benene er mindre. Denne farve hjælper dem med at camouflere sig selv i savannen, simulere deres miljø og undgå mulige rovdyr. De sover ikke mere end 5 minutter ad gangen og er sårbare over for løver og hyæner, når de sænker nakken for at drikke vand.
Denne art er i alvorlig fare for at uddø på grund af ørkendannelsen af dens levesteder og krybskytteri. Det anslås, at der er omkring 500 eksemplarer tilbage i naturen.
Giraffer giver nogle gange en advarselsreference for andre dyr. Ved at have overblik over territoriet kan de løbe i grupper forud for enhver fare. Dette får mange dyr til at løbe samtidig med girafferne, før de opdager rovdyr.
En girafs hjerte, som kan veje mere end 10 kg, skal generere omkring det dobbelte af det normale blodtryk for et stort pattedyr for at opretholde blodgennemstrømningen til hjernen mod tyngdekraften. Derfor har de i den øverste del af halsen et komplekst trykreguleringssystem, der forhindrer overskydende blod i hjernen, når giraffen sænker hovedet for at drikke.