Denim

Mandrillus leucophaeus

Almindeligt navn

Denim

levested

Jungle og skove; Det kan være regnskove, galleriskove og bjergskove.
funktioner

Familie

Cercopithecidae

Orden

Primater

Class

Mammalia

drægtighed

179-182 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

Altædende, rødder, knolde, frugter, skud og andet plantemateriale suppleres af snegle, orme, insekter, frøer, firben, slanger, mus og andre små pattedyr.

Vida

Det anslås, at han er over 28 år.

Biologi og adfærd

De er kendetegnet ved deres hale reduceret til en stump, deres sorte ansigt, der ligner en hunds, hårløse og omgivet af hvide hår, og hos hanner ved deres hårløse, lilla-blå balder. Ørerne er sorte og pelsen er gråbrun farvet med olivengrøn. Hunnerne mangler udover at være mindre farve på balderne. Dens længde er omkring 66 til 70 cm, vægten af ​​hannen er omkring 20 kg, mens en hun vejer omkring 12,5 kg.

Den har daglige vaner og er semi-terrestrisk. Den lever hovedsageligt på skovbunden og søger gennem bladene efter føde, der er faldet fra træarter.

Daglig, trælevende og terrestrisk. Hanner er mere terrestriske end hunner og unge. Dens gang er firbenet.

Det har et unimale socialt system, grupper af en han med en gruppe af hunner, en mand kan have mere end 20 hunner. Hannerne migrerer og kan forblive ensomme.

I pausen går øvelserne i gang med den velkendte "sociale faciliterings"-manøvre: gensidig ormekur. For at opmuntre sine hunner til at udføre sådant arbejde, rører den dominerende han dem let på gumpen og begynder en kort ormekur, roder gennem deres pels, hvilket har den kraft at stimulere sin partner til en opgave, som han vil afsætte meget mere tid og omhyggelighed til. end manden.

De gaber ofte og viser deres enorme hjørnetænder. Selvom det ikke er en direkte trussel, ser det ud til at gaben tjener til at understrege den dominerende mands magt og aggressivitet.

Vokaliseringer er meget almindelige og inkluderer et højt "squawk". Det har ikke været muligt at vurdere omfanget af dets opholdsområde, men det menes, at det har et ret begrænset foderareal.

Nogle
kuriositeter

Det er en af ​​de mest truede primater i Afrika.

Mennesket er dets vigtigste rovdyr. Kronørnen og leoparden er måske dens to mest frygtindgydende naturlige rovdyr.