Gråhalset kronet kran

Balearica regulorum

Almindeligt navn

Gråhalset kronet kran

levested

Den findes generelt i græsarealer nær vandområder, hvor de normalt laver deres reder, men de lever ofte på åbne savanner og observeres endda at blive fundet på landbrugsjord.
funktioner

Familie

Gruidae

Orden

gruiformes

Class

Fjerkræ

drægtighed

28-31 dage

Antal afkom

2-4

P. Bevaring

diæt

De er generalistiske altædende og lever af insekter, små dyr som firben og orme og frø.

Vida

22 år i naturen og 25 i fangenskab.

Biologi og adfærd

Gråhalsede krontraner er ikke-trækkende og selskabelige fugle, men når ynglesæsonen kommer, skilles de ad og leder efter deres partner, som vil være den samme hele livet.

Der er ingen seksuel dimorfi hos disse fugle, men hannerne er normalt lidt større end hunnerne. Vi kan skelne mellem kønnene i ynglesæsonen, hvor hannen udfører frieriet for hunnen. Denne dans inkluderer buer, hop og en lyd, der involverer den røde gularsæk.

Dens fjer er grå, bortset fra vingerne, som er hvide, og en gylden fjerfane på hovedet, som giver den dens navn. Ungerne har, når de er født, grålig fjerdragt med blege spidser.

På trods af at den er en af ​​de mest udbredte traner i Afrika, er dens bestand faldet med 15% i de sidste to årtier. De står over for forringelsen af ​​deres yngleområde og bliver også forfulgt af landmænd, da de ser tranerne som en trussel mod deres afgrøder. Traner invaderer ofte afgrøder og lever af de unge stængler af majsplanter.

Nogle
kuriositeter

Om natten sover de i træer og undgår dermed angreb fra rovdyr.