Impala

Aepyceros melampus

Almindeligt navn

Impala

levested

I savanneområder, hvor den foretrækker kanten mellem græsarealer og tætte skovbevoksede arealer, da den har brug for foder af høj kvalitet, fugt, skygge og dækning. Det optager græsarealer under regnen og skovklædte områder i den tørre sæson.
funktioner

Familie

bovidae
Underfamilie: Antilopinae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

Cirka 195-200 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

Den græsser næsten udelukkende i regntiden, når den tørre sæson kommer, falder procentdelen af ​​græs til 30 % af dens kost, og den gennemser buske, urteagtige planter, bælg og frø.

Vida

13 år i naturen og op til 17 i fangenskab.

Biologi og adfærd

De ligner en gazelle, med en brun eller gullig-brun ryg, lysere på hakken, skuldre, nakke og hoved og meget lysere på siderne. De har sorte ører, samt karakteristiske striber på ryggen og en midterlinje på halen.

Kun hanner har horn, der bliver lange, smalle, med let markerede og adskilte knuder i spidserne. Disse buer først op og ud, og derefter tilbage og op.

Hunnerne danner klaner på 30-120 individer, med roaming-områder, der stort set overlapper med områderne af nabokvindelige klaner. Hannerne opretholder haremer på mellem 15 og 20 hunner at parre sig med og deres afkom, hvilket bryder sammensætningen af ​​besætningerne, som omstruktureres, når parringssæsonen er forbi. Enkelte besætninger har en tendens til at besætte områder langt fra parringsområder.

Selvom de er mere aktive i løbet af dagen, har de en vis natlig aktivitet. På trods af at de er selskabelige, danner hverken hunner eller hanner varige associationer. Sundere voksne hanner tolererer ikke tilstedeværelsen af ​​andre hanner i nærvær af hunner i brunst, hvilket forårsager kamp.

Kvindelige impalaer adskilles fra gruppen før fødslen, fødslen sker normalt ved middagstid. Efter 1 eller 2 dage slutter mor og nyfødte sig igen til flokken, hvor ungerne samles i "vuggestuer", hvor de leger, soignerer og bevæger sig sammen.

Nogle
kuriositeter

Impalaer bruger flere anti-predationsteknikker, den mest almindelige er at flygte i uorden for at efterlade rovdyret eller forvirre det, for dette laver de enorme hop på op til 3 meter i enhver retning.