Lemuridae
Primater
Mammalia
128 dage.
1
EEP
De lever hovedsageligt af frugter, blade, blomster og nektar.
I naturen ukendt, i fangenskab op til 30 år.
Det er en lille trælemur, der normalt lever i små sociale grupper på omkring fire eller seks medlemmer. Grupper består normalt af et han-hun-par og deres afkom, som lever i forældregruppen, indtil de er cirka 3 år gamle. Inden for gruppen har hunnen madpræference frem for hannen. Det er en art med seksuel dimorfi; Hannerne har grå og brune farver med hvid næse og mørk hage. Mens hunnerne har lysere farver og en hvid hage. I begge tilfælde med slående røde øjne.
Disse lemurer kommunikerer gennem vokaliseringer, der består af en "oom"-lignende lyd. De bruger det til at kalde de unge, samle gruppen og advare om tilstedeværelsen af fare, såsom udseendet af fossaen, deres vigtigste rovdyr. De bruger også vokaliseringer til at markere deres territorium. Det gør de også gennem den lugt, de afgiver.
Mongolemurer er truet i deres naturlige habitat, hovedsageligt på grund af tab af deres habitat på grund af skovrydning, skabelse af afgrøder, husdyrgræsgange og menneskelige bosættelser generelt.
Lemurer kommunikerer på forskellige måder, såsom vokaliseringer, men derudover gør de det også gennem ansigtsudtryk og nysgerrige kropsstillinger. Derudover er det en af de få arter af lemur, der lever uden for øen Madagaskar.