Natal rød duiker

Cephalophus natalensis

Almindeligt navn

Natal rød duiker

levested

Stedsegrønne skove, tropiske og subtropiske regnskove, kystnære buskadser og flodvegetation.
funktioner

Familie

Bovidae, Underfamilie: Antilopinae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

210 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

Blade, frugter og blomster af forskellige flodarter af træer, buske og urter.

Vida

Op til 15 år i fangenskab.

Biologi og adfærd

Med en højde på omkring 43-46 cm og en vægt på omkring 11-14 kg er den Natal røde duiker relativt mindre end andre duikere. Dens pels er lys brun, undtagen på undersiden, som er lysere. De har en karakteristisk tott hår på hovedet, der generelt er mørkebrun, halen er rødlig med en sort og hvid tot.

Selvom hunnerne er noget mindre end hannerne, er der ingen tilsyneladende seksuel dimorfi, både hannen og hunnen har horn, som er korte og tykke.

Den Natal-røde duiker er mere dagaktiv og mindre snigende end andre duikere. Den er territorial og lever normalt i par, i par med en baby eller alene. De eneste gange, hvor de kommer sammen i grupper på mere end tre individer, er, når de går til kilder til vand eller salt, eller på steder, hvor der er frugter. faldet på de territoriale kanter.

Hannerne markerer deres territorium ved at gnide de sekretoriske kirtler på deres ansigt på græs, små grene, træbark og endda på deres makker eller afkom.

Nogle
kuriositeter

Den Natal-røde duiker er forsvundet fra store områder af sit udbredelsesområde som følge af tab af levesteder på grund af udvidelsen af ​​menneskelig bosættelse og landbrug samt jagt.

Beskyttede områder inden for dens udbredelsesområde, såsom Selous-reservatet i Tanzania eller Maputo-reservatet i Mozambique, er steder, hvor den Natal-røde duiker er godt repræsenteret.