Bovidae, Underfamilie: Bovinae
Artiodactyla
Mammalia
285 dage.
1
EEP
En streng browser lever bongoen hovedsageligt af blade og skud fra buske og klatreplanter, selvom den også søger efter træ, bark og rådnende frugter.
18 år i fangenskab.
Det stribede design af den østlige bongo blander sig og camouflerer sig selv i tykkelsen af de ækvatoriale skove, hvor den lever. De er aktive både om dagen og om natten og hviler med mellemrum. I dagtimerne forbliver de i læ af skovvegetationen, mens de om natten vover sig til åbne områder på jagt efter føde.
De bevæger sig gennem skoven ved at kaste hovedet tilbage og røre hornspidserne til ryggen, hvorfor de normalt har hårløse pletter i det område. De søger blandt blade, grene og frugter af træer, selvom de også græsser og indtager mineralske salte i skovlysninger. Brug dine horn til at grave rødder og knække høje grene. De optimale områder for deres fodring er skovlysninger, hvor sollys når jorden og tillader vækst af vegetation i lav højde. De er blevet set spise brændt træ, som repræsenterer endnu et bidrag af mineraler.
De lever i par eller danner familiegrupper af flere beslægtede hunner og deres unger, op til 35 individer. Voksne hanner er ensomme og slutter sig kun til grupper af hunner i parringssæsonen.
Hovedsageligt nataktivt, dog delvist dagaktivt. Da arten var sky og undvigende dyr, blev arten først opdaget i begyndelsen af forrige århundrede.
Hans hørelse er fremragende. Selvom den normalt forbliver tavs, afgiver den en lyd, der ligner en brægen, og dens alarmstemme er høj og resonant.
Siden 2000 har den været inkluderet i et genopretnings- og genintroduktionsprogram, der har øget befolkningen. Vores bongoer er en del af deres europæiske reproduktionsprogram (EEP).