pygmæ flodhest

Choeropsis liberiensis

Almindeligt navn

pygmæ flodhest

levested

Den lever i tætte jungleområder, hovedsageligt i små floder inde i fugtige jungler.
funktioner

Familie

Hippopotamidae

Orden

Cetartiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

196-201 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

Blade, vandplanter, nedfaldne frugter, rødder og knolde. Han bruger sine tykke læber til at bringe mad til munden.

Vida

Op til 55 år i fangenskab

Biologi og adfærd

I modsætning til den almindelige flodhest har pygmæ- eller dværgflodhest hovedsageligt terrestriske vaner, især om natten. Den dykker ned i vandet, især for at undslippe sine rovdyr. Af denne grund har den øjne placeret mere sideværts på hovedet. Derudover er deres fødder smallere for bedre at kunne gå på land. De er tøndeformede, og selvom de er mindre end den almindelige flodhest, kan de veje op til 270 kg. Underkæben er fastgjort til bagsiden af ​​kraniet, så de kan åbne munden op til 150º, og de skærer mad med deres tykke læber i stedet for deres tænder.

Pygmæflodheste er ikke sociale dyr, men derimod ensomme. De foretrækker at bo i områder med floder og søer med græs i nærheden. De leder efter mad om natten og om dagen gemmer de sig normalt i sumpe eller andre dyrs huler. De tager normalt mudderbade for at beskytte sig mod myggestik mellem hudfolderne. Derudover etablerer de gensidige forhold til fugle, som fjerner parasitter fra deres kroppe.

De vigtigste rovdyr af dværgflodhest er leoparder og mennesker. Sidstnævnte jager dem for at skaffe og sælge deres kød- og elfenbenshunde. Dette er hovedårsagen til, at denne art anses for truet.

Nogle
kuriositeter

I lang tid troede man, at flodheste sveder blod. Man ved dog nu, at netop denne svedtendens skyldes et rødligt pigment, der findes i disse dyrs sekret, og som beskytter dem mod solskoldning og forhindrer infektioner i overfladiske sår.