rød bøffel

Syncerus caffer nanus

Almindeligt navn

rød bøffel

levested

Selvom den røde bøffel foretrækker åbne græsarealer, sumpede områder og vandveje i regnskove, kan den ses på skovklædte savanner i mere tørre områder.
funktioner

Familie

Bovidae, Underfamilie: Bovinae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

300 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

Græs, kviste og unge skud.

Vida

18-20 år i naturen, op til 28 i fangenskab.

Biologi og adfærd

På grund af dens undvigende adfærd og habitat er der meget lidt information om den. Den er mindre end capribøflen, den er rødbrun og har kortere horn, som vokser vandret på hovedet og op og bag på en meget ejendommelig måde.

De har lange lineære ører med en lang tott hår for enden. Den vejer omkring 300 kg. Den lever i grupper på 5 til 20 individer.

Efter 10 måneders drægtighed føder de en kalv, der følger moderen et par minutter senere. De er meget beskyttende over for deres unger. Hybridisering forekommer lejlighedsvis mellem savanne og skovbøfler.

Nogle
kuriositeter

Den jages for sit kød og horn. Leoparden er dens vigtigste rovdyr. Selvom de er meget forskellige, både fænotypisk og i deres habitat, bliver de ofte navngivet som en underart af kaffirbøflen.