rød potamoquero

Potamochoerus porcus

Almindeligt navn

rød potamoquero

levested

Det optager hovedsageligt skovklædte områder og sumpede kyster af ækvatoriale regnskove, hvor der er betydelig vegetationsdækning. I overgangszonerne med savannen besøger den ofte områder med tør savanne, skovklædt savanne og endda afgrødeområder.
funktioner

Familie

suidae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

120-130 dage.

Antal afkom

1-4 (sjældent 6).

P. Bevaring

EEP

diæt

Generalistisk altædende, med en markant præference for rødder og knolde, den inkluderer også frugter, urter, vandplanter, løg, insekter, fugleæg og ådsler i sin kost.

Vida

12-15 år.

Biologi og adfærd

Den har lang børstehår, og dens farve kan variere fra rødbrun til sort, og bliver generelt mørkere med alderen. Desuden har den en kamstribe af hvidt hår, der løber langs ryggen og ofte når til ørerne; Disse ender i en tott langt hår. Hovedet har en karakteristisk aflang tryne, det er afkortet, mangler hår og næseborene åbner på dens terminale skive. Potamoqueroen har to par hugtænder, der er resultatet af den store udvikling af dens hjørnetænder. Hanner, især ældre, har to veludviklede vorter på deres tryner. Det er et dyr med en robust krop, der måler mellem 1 og 1,5 m høj ved manken og vejer mellem 46 og 130 kg; På trods af dette bevæger de sig ret hurtigt og er fremragende svømmere.

Potamoqueros er selskabelige og lever i familiegrupper, der ofte går sammen for at danne store flokke. De strejfer rundt i skoven i flokke på 15 individer og roder efter knolde, rødder og hvirvelløse dyr. De samles af og til i midlertidige grupper på op til 60 dyr, inden for hvilke der opstår mange slagsmål mellem hanner (hovedstød) for at etablere dominans. De knoglede udvækster og vorter i ansigtet beskytter de mest vitale dele mod de skarpe hugtænder, hvilket gør kampene til en blodløs styrkekonkurrence.

Efter fire måneders drægtighed føder hunnen kuld af varierende antal, i hule stammer eller reder med tyk vegetation. I løbet af de første tre måneder har vildsvin gule og mørke striber til at camouflere sig selv, og de spiller døde, hvis de bliver angrebet; der er gået tabt i husdyrracer.

De er crepuskulære og nataktive dyr, der hviler om dagen blandt tykke buske; De vælter sig ofte i vådt mudder, da det at være dækket af mudder hjælper dem med at regulere deres kropstemperatur.

De spiser både plante- og dyrestoffer, herunder insekter, larver, æg og ådsler. Den vigtigste del af deres kost består af plantematerialer som rødder, løg, græs, frø og frugter; Den jager overalt på jagt efter føde og kan ødelægge afgrødemarker.

Nogle
kuriositeter

Den røde potamoquero er en af ​​de arter, der er mest forfulgt af bushmeat-jagt. Men dens frugtbarhed gør det muligt at modstå dette pres i visse områder.