sort and

Anas sparsa

Almindeligt navn

sort and

levested

Den foretrækker floder med lavt, flydende vand samt vandstrømme med stenet substrat. Det findes også i åbne og tørre områder, reservoirer, laguner eller flodmundinger og endda i stillestående vand eller kloakvandsdamme.
funktioner

Familie

Anatidae

Orden

anseriformes

Class

Fjerkræ

drægtighed

Ingen information tilgængelig.

Antal afkom

Ingen information tilgængelig.

P. Bevaring

diæt

Altædende baseret på alger og andre vandplanter, landbrugsvegetation, frugter af landplanter, der hænger over vandet, brombær og andre bær, nedfaldne frugter, vandinsekter og deres larver, krebsdyr, paddelarver og fiskeæg.

Vida

Ingen information tilgængelig.

Biologi og adfærd

Den sorte and er kendetegnet ved at have helt sort fjerdragt med hvide aftegninger på vinger, hale og ryg. De har også karakteristiske metalliske blå glas på deres vinger.

Det er en territorial og stillesiddende fugl, den trækker ikke. Men i Sydafrika flytter nogle af dem fra floder til områder med åbent vand, hvor de raster. Det er en dagaktiv art, der generelt hviler om natten. Om dagen bruger den sin tid på at fodre og pleje sine fjer.

Ynglesæsonen er ikke regelmæssig, den varierer afhængigt af det område, de lever i. I perioderne mellem ynglesæsonen og den ikke-ynglesæson forbliver de spredt enkeltvis eller i par.

Selvom de ikke danner store samlinger, kan de danne vigtige grupper, når de lander i de vådområder, de bebor.

De laver deres reder både i hulrum i jorden og i grene på træer. De findes generelt i nærheden af ​​vand, blandt planter ved floden eller blandt flydende rester af vegetation.

Selvom dens bevaringsstatus er af mindst bekymring, er denne art truet af skovrydning i Kenya, den lider også af tab af levesteder på grund af nedbrydning af floder, enten på grund af konstruktion af dæmninger, vandudvinding, vandforurening eller indførelse af invasive plantearter.

Nogle
kuriositeter

Hybridisering med gråænden eller collverd (anas platyrhynchos), så til stede i vores vådområder, men en invasiv art i Afrika, udgør en anden trussel mod denne arts overlevelse.