Herpestidae
Carnivora
Mammalia
70-80 dage.
3.
EEP
Insektædende, især biller, arachnider og tusindbenede larver, lever de også lejlighedsvis af små hvirveldyr (inklusive firben og små slanger), æg og frugt.
Omkring 10 år.
Meerkats er sociale manguster, der lever i familiegrupper. Flere familiegrupper kan slutte sig sammen og danne en gruppe. De er meget territoriale og forsvarer deres territorium fra andre grupper af surikater. Disse grupper består af ynglepar (én pr. familie) og deres afkom.
Hannerne markerer territorium med deres analduftkirtler. Ved hjælp af deres ikke-udtrækkelige kløer graver de jorden på jagt efter føde. Mens gruppen fouragerer efter mad, holder flere surikater, kaldet vagtvagter, øje med eventuelle rovdyr, der nærmer sig. Rovdyr opdages på deres duft, og i det øjeblik udsender vagtvagterne en advarselslyd til de andre surikater for at gemme sig i deres huler. Når der går noget tid efter advarslen, vil vagtposterne være de første, der går ud for at se, om rovdyret er rejst, og i så fald giver de de andre besked, så de kan fortsætte med at lede efter føde.
Grooming mellem surikater styrker sociale bånd. Voksne mandlige individer migrerer ofte til andre grupper. De ikke-reproduktive individer i gruppen er dedikerede til at pleje afkommet. På grund af dette faktum, og at de tager sig af voksne og syge individer, siges de at være ekstremt altruistiske dyr.
Meerkats skaber huler med autentiske underjordiske netværk med flere indgange, som de kun forlader i løbet af dagen, når de leder efter mad.
Disse dyrs naturlige rovdyr er normalt ørne, falke eller sjakaler.
Det stribede mønster på ryggen er unikt for hver surikat, ligesom vores fingeraftryk.
Hvis de er kolde, kan de regulere deres kropstemperatur ved at dække et område af deres mave, som ikke har mange hår, på sten eller ved at slappe af i solen.
Nyfødte kan ikke tisse uden opmuntring fra deres mødre.
Selvom de er daglige dyr, er de kun aktive i nærvær af solen, hvis det regner, forbliver de inde i deres huler.