Sydafrikansk pindsvin

Hystrix africaeaustralis

Almindeligt navn

Sydafrikansk pindsvin

levested

I deres udbredelsesområde findes de i miljøer med vegetation mellem havniveau og 2000 m højde. De foretrækker områder med bakker og klippefremspring, hvor de kan finde ly i løbet af dagen.
funktioner

Familie

Hystricidae

Orden

Rodentia

Class

Mammalia

drægtighed

Omkring 94 dage.

Antal afkom

1-4.

P. Bevaring

diæt

Rødder, løg, knolde og bark af træer. Af og til ådsler eller gamle skeletter, som de gnaver på jagt efter mineralsalte.

Vida

Op til 15 år i naturen og op til 23 i fangenskab.

Biologi og adfærd

Natdyr, som forlader sin hule hver nat på jagt efter føde. Selvom den sover hos familien om dagen, bliver den et ensomt dyr, når den efter en kendt vej går på jagt efter føde.

Deres kroppe er dækket af torne (modificeret hår), som kan være en hindring for seksuel aktivitet. Hunnen, når den er modtagelig, nærmer sig hannen med halen og bagdelen hævet, og fjerpenne orienteret til siderne, så hannen kan dække hende uden fare.

De stopper i græsbeklædte huler i det fælles tunnelkompleks. Babyerne er født dækket af hår, med åbne øjne og bløde fjer. Efterhånden som de vokser, hærder fjerpenne og danner en formidabel keratinrustning. Halerne er hule og giver en raslelyd, når de bevæger sig.

Når de er truet, hæver pindsvinene alle deres fjerpenne og ryster med halen, mens de stamper med fødderne på jorden og udsender en truende knurren. Hvis aggressoren fortsætter, begynder pindsvinet at løbe sidelæns og baglæns mod ham. Hvis pindsvinet stikker en fjerpen ind i et dyr, kommer den af ​​kroppen.

Nogle
kuriositeter

Selvom de graver deres egne huler, drager de nogle gange fordel af andre dyrs.