Thomsons Gazelle

Eudorcas thomsonii

Almindeligt navn

Thomsons Gazelle

levested

De lever i savanner, tørre områder, græsarealer og kratområder. De er også tilpasset til at leve i tørre områder og er i stand til at forblive på tørre savanner i længere tid end andre hovdyr i samme region, som migrerer til vådere områder.
funktioner

Familie

bovidae
Underfamilie: Antilopinae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

Omkring 180 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

diæt

Planteædere baseret hovedsageligt på små græsser, de lever også af kviste, frø og træblade, især i den tørre sæson.

Vida

10 år

Biologi og adfærd

Thomsons gazeller er små gazeller, der måler mellem 55-82 cm i højden og vejer mellem 15-35 kg. De er nemme at identificere ved tilstedeværelsen af ​​en sort stribe på deres sider, der adskiller deres rødbrune ryg fra deres hvide maver.

Både hanner og hunner har horn, selvom hannernes horn er noget større. De har fremtrædende præorbitale kirtler.

De danner generelt grupper på 5-60 individer, selvom de midlertidigt kan danne foreninger på flere hundrede. Deres grupper slutter sig og adskilles let, og der ser ikke ud til at være en eksklusiv permanens eller socialt hierarki. De danner også grupper af flere arter med impalaer og Grants gazeller.

I ynglesæsonen forsvarer hannerne små territorier, hvortil de forsøger at tiltrække hunner på jagt efter parringsmuligheder.

Rovdyrene for Thomsons gazeller er løver, hyæner, vilde hunde, geparder, leoparder og sjakaler. I ynglesæsonen er de yngste individer et let bytte for disse rovdyr, såvel som for bavianer og pythoner.

Ved at bevæge sig i store flokke opnår de større beskyttelse mod prædation, er altid opmærksomme og løber hurtigt væk.

Nogle
kuriositeter

Thomsons gazeller er usædvanligt hurtige løbere, der er i stand til at løbe med hastigheder på over 70 km/t. Fordi geparder kun kan opretholde deres ekstraordinære hastigheder i korte perioder, formår Thomsons gazeller ofte at undvige dem ved at holde deres fart så længe som nødvendigt.