Vestlig lavlandsgorilla

Gorilla gorilla gorilla

Almindeligt navn

Vestlig lavlandsgorilla

levested

Den findes normalt i udkanten af ​​skove, sekundære skove, flodskove og junglelysninger.
funktioner

Familie

Hominidae

Orden

Primater

Class

Mammalia

drægtighed

260 dage.

Antal afkom

1

P. Bevaring

EEP

diæt

En meget høj procentdel af dens kost er vegetarisk, der indtager en stor mængde urteagtige planter, frugt, buske, klatreplanter og saft. De spiser også termitter, men i en lavere procentdel sammenlignet med grøntsager.

Vida

Omkring 50 år

Biologi og adfærd

Gorillaer er hovedsageligt terrestriske og firbenede, selvom unge (som er lettere) er blevet observeret hoppe fra gren til gren.

Med bladrige vaner skal gorillaer bruge meget tid på at spise for at opnå det nødvendige energiindtag for deres kropsvægt. På grund af dette rejser de ikke lange afstande, højst omkring 2 km om dagen. De fodrer om dagen og aftenen og hviler et par timer ved middagstid. Om natten laver de reder i træer for at sove, dette holder dem væk fra den kolde jord og de farer, som natten bringer.

Gorillaer har ikke en markant parringssæson. De lever i meget stabile sociale grupper, normalt på 5 til 10 individer. Grupper er harems sammensat af en han, hunner og deres afkom. Hannen kaldes normalt "silverback" på grund af den sølvfarve, de har i det område. Unge hunner forlader normalt gruppen, hvor de er født, for at slutte sig til andre. Unge hanner forlader også gruppen for at danne deres eget harem og dermed have adgang til fertile hunner til reproduktion. Når en han har formået at danne sit eget harem, vil han forblive i det for evigt, så længe han ved, hvordan han skal forsvare det fra andre hanner.

Grooming, som hos alle primater, hjælper med at etablere og forstærke gruppens sociale bånd, selvom det ikke er så almindeligt blandt gorillaer som hos andre primatarter.

Antallet af gorillaer i Afrika er faldende på grund af tab af levesteder. Mennesker fælder skovene, hvor disse og andre dyr lever uden mål. Desuden vokser den afrikanske befolkning så meget, at de invaderer områder, hvor disse dyr tidligere har levet. En anden trussel er jagt. Efterspørgslen efter "bushmeat" og den høje efterspørgsel efter kød fra disse dyr betyder, at gorillaer er i jægernes syn.

Nogle
kuriositeter

Gorillaer er de største primater, der lever i dag. De er meget intelligente, de kan lære meget hurtigt og bruge værktøjer til at få mad.