Vestlige Sitatunga

Tragelaphus spekii

Almindeligt navn

Vestlige Sitatunga

levested

Et dyr med en semi-akvatisk vane, det begrænser mange af dets aktiviteter til sumpede områder, der er rige på vegetation, tætte tagrør, flod-, vandløbs- og sømiljøer og skovklædte stimer.
funktioner

Familie

bovidae

Orden

Artiodactyla

Class

Mammalia

drægtighed

Cirka 247 dage.

Antal afkom

1.

P. Bevaring

EEP

diæt

Siv, vandplanter og græsser, indimellem brows.

Vida

Omkring 19 år gammel.

Biologi og adfærd

Denne kvæg med tæt hår og hvide aftegninger på krop og ansigt lever normalt i sumpede områder med tæt vegetation, hvor den kan gemme sig for rovdyr. Der er en tydelig kønsdimorfi hos denne art, så hannerne har en mørkere brun farve end hunnerne, de er større og kun de har mærkelige bølgede horn.

Det er almindeligt at finde ensomme individer eller danne små grupper på omkring 6 medlemmer, med en voksen han, nogle hunner og deres unger. Hunnen tager normalt sine unger med til tætte vegetationsområder for at beskytte hende mod mulige rovdyr, mens hun ammer dem.

Sitatunga er en fantastisk svømmer. Når de bliver forstyrret eller truet af et rovdyr, søger de tilflugt i vandet i floder eller sumpe, så de er i stand til at fordybe sig og blot blotter deres øjne og næse. De går også normalt i vandet for at lede efter føde og undgår dermed mulige kødædere.

Nogle
kuriositeter

Sitatungaen har en særegen tilpasning til det miljø, den lever i. Deres hove er gaffelformede og måler omkring 18 cm, så de kan gå gennem sumpede områder uden at synke. Når de går på tør jord, er deres gang besværlig på grund af formen og længden af ​​disse hove, men de går kun til disse områder i regntiden.