Juli 12 2017

Om 10 dage fødes to zebraføl på BIOPARC

At koncentrere fødslen af ​​afkommet fra den samme flok på få dage er en overlevelsesstrategi for mange arter.

På mindre end 10 dage to Grants zebraer er blevet født i BIOPARC Valencia, og i begge tilfælde kunne de allerede fra næste morgen ses i deres indhegning i Sabana, og de fulgte instinktivt resten af ​​flokken. Ligesom andre planteædere er ungerne fra første øjeblik i stand til at stå, gå og endda løbe, hvis det er nødvendigt, for eksempel på grund af eksistensen af ​​rovdyr. I den valencianske park viser de denne rastløse karakter med spil og løb rundt, selvom de forbliver beskyttet af gruppen og ofte dier fra deres mødres yver.

Grants zebra med kalv på BIOPARC

Så snart de er født, er striberne af zebraer mørkebrune og hvide, og som dagene går, begynder de at få deres umiskendelige sorte og hvide. Denne funktion giver offentligheden mulighed for at skelne babyerne, selvom de er født med få dages mellemrum. Hver zebra har også et unikt stribemønster, ligesom et fingeraftryk, selvom det er meget mindre mærkbart for det blotte øje.

Det er almindeligt, at zebrabørn har så kort tidsforskel, og det er allerede sket tidligere år i den valencianske park. Dette skyldes, at de normalt får deres babyer mellem forår og sommer, synkronisering af fødsler som en naturlig besætningsbeskyttelsesteknik. På denne måde beskytter de deres unge som gruppe. øger sandsynligheden de artsoverlevelse.

Hos BIOPARC Valencia gengives denne naturlige adfærd, og fra det første øjeblik er zebrafølene offentligt synlige.

Grants zebraer med deres afkom på BIOPARC

Gruppen af ​​zebraer, der bebor den afrikanske savanne i BIOPARC Valencia, består af en han, tre hunner og to afkom, En mand født den 27. juni og den sidste den 5. juli, hvis køn endnu er ukendt. De bor i en multispecies kabinet sammen med næsehorn, strudse, marabous og ibis, som nærmer sig med forsigtighed og nysgerrighed for at byde de nye indbyggere velkommen.

Hunnerne kan føde deres første kalv fra 3 års alderen, og deres drægtighedsperiode varer næsten 12 måneder, som regel fødes der kun et føl pr. Hos mænd begynder reproduktionsperioden normalt ikke, før de er 5 eller 6 år gamle.

Denne underart af Grants zebra findes i IUCNs røde liste (International Union for Conservation of Nature) i en tilstand af mindst bekymring, selvom tendensen indikerer, at dens befolkning er faldende. Med en forventet levetid på omkring 38-40 år er dens levested savanne og urteagtige sletter fra havoverfladen til højder på mere end 4.000 meter. Fordi de skal drikke dagligt, holder de sig ikke mere end en halv dags gang fra vandkilder. Deres kost omfatter græs, hårde stængler og nogle gange blade eller bark fra træer og buske. De kræver en stor mængde mad, så det er ikke usædvanligt, at de bruger omkring 20 timer om dagen på at græsse.

kunne du lide det?
Nyhederne?

Del det!

bro
al dag