BIOPARC deltager aktivt i bevarelsen af den blesbok, der er optaget på den røde liste over truede arter gennem det internationale avlsprogram.
I morges under besøget på BIOPARC var det muligt at se vild naturs mest vidunderlige øjeblik. Ankomsten af en nyt liv Det foregik med fuldt udsyn over de mennesker, der gik gennem rummet, der genskaber savannen. En overraskelse og en stor følelse, når man er vidne til fødsel af en blesbog (Damaliscus pygargus phillipsi). Som i en "live" dokumentar, omkring klokken 11:30 om morgenen, begyndte en af hunnerne i flokken at vise tegn på at gå i fødsel. Dette dyr og en anden af hunnerne befandt sig i et reserveret område af indhegningen, da BIOPARC Valencias tekniske team overvågede udviklingen af graviditeten og afventede fødslen. Denne særlige omsorg er rettet mod garanterer det maksimale velbefindende for dyrene på et så ømtåleligt tidspunkt.
Folk, der besøgte den valencianske park i dag, blev flyttet til at overvære fødslen af denne karakteristiske afrikanske antilope, der var på randen af udryddelse i det 19. århundrede.
Gruppen, der huser BIOPARC, indgår i et internationalt program for bevarelse af arten og de danner det otte individer: ynglende hannen, fire voksne hunner, to afkom fra sidste år og den nyfødte. Det blesboks sameksistere i BIOPARCs genskabelse af den afrikanske savanne med giraffer; ejendommelige fuglearter såsom jabirús, den hellige ibis og kapkrandkrand; og tre andre arter af antiloper: koboer, impalaer og Thomsons gazeller. Blesbok er let kendetegnet ved de iøjnefaldende hvide aftegninger, som vi ser på deres ansigter, der står i kontrast til den rødbrune krop og ved at både hanner og hunner har lange, buede lyreformede horn. Alt dette liv på savannen foregår under det vågne øje af løverne, der observerer dem fra Kopje-klipperne.

masse blesbok De er daglige dyr, der tilbringer det meste af formiddagen og eftermiddagen på at græsse, mens de hviler middag og nat. Drægtighed er omkring 240 dage, de har normalt én kalv pr. fødsel og er generelt koncentreret i forårets sidste fase i slutningen af juni eller begyndelsen af juli. De er optaget på den røde liste af IUCN (International Union for Conservation of Nature), de var i alvorlig fare for at uddø i det 19. århundrede på grund af massiv jagt, som reducerede dens befolkning i naturen til kun omkring to tusinde individer. Takket være bevaringsindsatsen er mange bestande kommet sig og er i dag i en stabil situation.
