mangoest maki

Eulemur Mongolen

Gemeenschappelijke naam

mangoest maki

leefgebied

In Madagaskar leeft hij in droge loofbossen, terwijl hij op de Comoren in vochtige bossen leeft.
Kenmerken

Familie

Lemuridae

Orden

primaten

Klasse

Mammalia

dracht

128 dagen.

Aantal nakomelingen

1

P. Natuurbehoud

EEP

Dieta

Ze voeden zich voornamelijk met fruit, bladeren, bloemen en nectar.

vida

In het wild onbekend, in gevangenschap tot 30 jaar.

Biologie en gedrag

Het is een kleine boommaki die gewoonlijk in kleine sociale groepen leeft, van ongeveer vier of zes leden. Groepen bestaan ​​normaal gesproken uit een man-vrouwpaar en hun nakomelingen, die in de oudergroep leven tot ze ongeveer 3 jaar oud zijn. Binnen de groep heeft het vrouwtje een voedselvoorkeur boven het mannetje. Het is een soort met seksueel dimorfisme; De mannetjes hebben grijze en bruine kleuren, met een witte neus en een donkere kin. Terwijl vrouwtjes lichtere kleuren en een witte kin hebben. In beide gevallen met opvallend rode ogen.

Deze maki's communiceren via vocalisaties die bestaan ​​uit een "oom" -achtig geluid. Ze gebruiken het om de jongen te roepen, de groep te verzamelen en te waarschuwen voor de aanwezigheid van gevaar, zoals het verschijnen van de fossa, hun belangrijkste roofdier. Ze gebruiken ook vocalisaties om hun territorium te markeren. Dit doen ze ook door de geur die ze afgeven.

Mongoesmaki's worden bedreigd in hun natuurlijke habitat, voornamelijk als gevolg van het verlies van hun leefgebied als gevolg van ontbossing, het verbouwen van gewassen, veeweiden en menselijke nederzettingen in het algemeen.

Sommige
curiosa

Maki's communiceren op verschillende manieren, zoals via vocalisaties, maar daarnaast doen ze dit ook via gezichtsuitdrukkingen en nieuwsgierige lichaamshoudingen. Bovendien is het een van de weinige makisoorten die buiten het eiland Madagaskar leeft.