Natal rode duiker

Cephalophus natalensis

Gemeenschappelijke naam

Natal rode duiker

leefgebied

Groenblijvende bossen, tropische en subtropische regenwouden, struikgewas aan de kust en oevervegetatie.
Kenmerken

Familie

Bovidae, onderfamilie: Antilopinae

Orden

Artiodactyla

Klasse

Mammalia

dracht

210 dagen.

Aantal nakomelingen

1

P. Natuurbehoud

EEP

Dieta

Bladeren, vruchten en bloemen van verschillende riviersoorten bomen, struiken en kruiden.

vida

Tot 15 jaar in gevangenschap.

Biologie en gedrag

Met een hoogte van ongeveer 43-46 cm en een gewicht van ongeveer 11-14 kg is de Natal rode duiker relatief kleiner dan andere duikers. Zijn vacht is helderbruin, behalve aan de onderkant, die lichter is. Ze hebben een karakteristiek plukje haar op hun hoofd dat over het algemeen donkerbruin is, de staart is roodachtig met een zwart-wit plukje.

Hoewel vrouwtjes iets kleiner zijn dan mannetjes, is er geen duidelijk seksueel dimorfisme; zowel het mannetje als het vrouwtje hebben hoorns, die kort en dik zijn.

De Natal rode duiker is meer overdag en minder onopvallend dan andere duikers. Het is territoriaal en leeft normaal gesproken in paren, in paren met een baby of alleen. De enige momenten waarop ze samenkomen in groepen van meer dan drie individuen is wanneer ze naar water- of zoutbronnen gaan, of op plaatsen waar fruit is. . gevallen op de territoriale randen.

Mannetjes markeren hun territorium door de secretieklieren op hun gezicht te wrijven op gras, kleine takken, boomschors en zelfs op hun partner of nakomelingen.

Sommige
curiosa

De Natal rode duiker is uit grote delen van zijn verspreidingsgebied verdwenen als gevolg van verlies van leefgebied als gevolg van de uitbreiding van menselijke nederzettingen en landbouw, evenals van de jacht.

Beschermde gebieden binnen zijn verspreidingsgebied, zoals het Selous-reservaat in Tanzania of het Maputo-reservaat in Mozambique, zijn plaatsen waar de Natal rode duiker goed vertegenwoordigd is.