Deze weinig bekende primaat, de boor, is alleen te zien in drie parken in Spanje en BIOPARC Valencia is de enige waar hij te zien is in een ruimte met meerdere soorten.
deze Semana Santa Het Valenciaanse park staat vol met attracties met nieuwe functies die zijn ontworpen om de bezoekerservaring optimaal te maken, zoals de nieuwe gratis dienst van begeleide routes en activiteiten gedurende de dag en verlengde openingstijden van 10 tot 20 uur. Maar BIOPARC is “vrije tijd met een doel”, dus de grootste aantrekkingskracht is dat het vol leven is met de laatste geboorten en, belangrijker nog, ze zijn nakomelingen van soorten die zijn opgenomen in de helaas beroemde “rode lijst” van de IUCN (International Union for Conservation of Nature) met een zeer hoog risico op uitsterven.

Deze eDe inspanningen van BIOPARC om behoud van de biodiversiteit van de planeet Deze maand heeft de natuurbeschermingswereld drie grote vreugden gebracht met de geboorte van Pepe, de vierde Valenciaanse gorilla, een Mhorr-gazelle, een soort die is uitgestorven in zijn leefgebied en nu een babyboor is, een weinig bekende primaat die nu al stevig aan zijn moeder vastklampt in het gebied dat de rivieroeverbossen van equatoriaal Afrika nabootst. Het zijn drie nakomelingen die van grote waarde zijn voor hun respectievelijke soort en die BIOPARC consolideren als een Safaripark.
De oefening is opgenomen in de rode lijst van de IUCN en is een belangrijke geboorte binnen het Europese programma voor het behoud van bedreigde diersoorten (EEP).
De boren (Mandrillus leucophaeus) zijn er één van Afrika's meest bedreigde primaten. Deze baby, waarvan het geslacht nog onbekend is, is de zoon van het mannetje Rafiki en het vrouwtje Abuja en werd geboren binnen het European Conservation Program for Endangered Species (EEP). De Valenciaanse voortplantingsgroep bestaat uit twee volwassen vrouwtjes en één mannetje die samenwonen met de kinderen van elk van de vrouwtjes. BIOPARC Valencia is een van de drie Spaanse vindplaatsen waar we deze soort kunnen leren kennen en de enige die in een habitat met meerdere soorten waar hij samenleeft met sitatunga's, dwergnijlpaarden, talapoins en Nijlganzen.
Middelgroot, de boren hebben een voor de hand liggende seksueel dimorfisme, waarbij het mannetje erg opvallend is. Met zijn imposante verschijning en prominente hoektanden steekt zijn zwarte gezicht, dat op een masker lijkt, af tegen de grijsbruine, olijfgroene vacht. Het ontwikkelt een “kroon” die lijkt op een leeuw en heldere paarsblauwe kleuren op de billen en intens rood onder de lip en in het genitale gebied. De mens is zijn grootste roofdier gevolgd door de gekroonde adelaar en het luipaard. Borrels leven ten westen van Centraal-Afrika en leven meestal in oerwouden en bossen in groepen bestaande uit één mannetje en maximaal twintig vrouwtjes met hun jongen. Het zijn alleseters en voeden zich voornamelijk met knollen, wortels en plantenscheuten, die ze aanvullen met wormen, kikkers, hagedissen en kleine zoogdieren. Hun zwangerschappen duren ongeveer 20 dagen en hun levensverwachting is ongeveer 180 jaar.
