Svarthalset kronet kran

Balearica Pavonina Pavonine

Vanlig navn

Svarthalset kronet kran

habitat

Den lever i både tørre og fuktige åpne savanner, selv om den foretrekker ferskvannsmyrer, fuktige gressletter og periferien til overflatevannforekomster.
funksjoner

Familie

Gruidae

Orden

griformes

Klasse

Fjærkre

Svangerskap

28-31 dager.

Antall avkom

2-5

P. Bevaring

EEP

Diet

De er generalistiske altetere, de lever hovedsakelig av avlingskorn, de kan også livnære seg på små planter, små virvelløse dyr, som insekter, bløtdyr, tusenbein eller krepsdyr, og små virveldyr, som fisk, amfibier eller krypdyr.

Vida

20-25 år.

Biologi og atferd

Selv om det er en art som ikke migrerer, gjør den daglige og sesongmessige bevegelser på flere dusin km i rekkevidden.

Hekkesesongen deres inntreffer i regntiden, fra mai til desember i de vestlige populasjonene og fra juli til januar i de østlige, og de hekker i par i territorier på 0,5-1 km2.

I den tørre årstiden, når de ikke formerer seg, samles de i store grupper på flere hundre individer.

Tap og forringelse av deres naturlige habitater, på grunn av drenering av våtmarker for omdanning til jordbruksland, industriell forurensning, brannstiftelse og industri- og dambygging, er deres viktigste trusler.

Noen
kuriositeter

I likhet med den gråhalsede kransekranen sover de i trær om natten, og unngår dermed angrep fra rovdyr.