Lemuridae
primater
Mammalia
128 dager.
1
EEP
De lever hovedsakelig av frukt, blader, blomster og nektar.
I naturen ukjent, i fangenskap opptil 30 år.
Det er en liten arboreal lemur som vanligvis lever i små sosiale grupper, på omtrent fire eller seks medlemmer. Grupper består vanligvis av et hann-kvinnelig par og deres avkom, som lever i foreldregruppen til de er omtrent 3 år gamle. Innen gruppen har hunnen matpreferanse fremfor hannen. Det er en art med seksuell dimorfisme; Hannene har grå og brune farger, med hvit nese og mørk hake. Mens hunnene har lysere farger og hvit hake. I begge tilfeller med slående røde øyne.
Disse lemurene kommuniserer gjennom vokaliseringer som består av en "oom"-lignende lyd. De bruker den til å ringe ungene, samle gruppen og advare om tilstedeværelsen av fare, for eksempel utseendet til fossa, deres viktigste rovdyr. De bruker også vokaliseringer for å markere sitt territorium. Dette gjør de også gjennom lukten de avgir.
Mongolemurer er truet i deres naturlige habitat, hovedsakelig på grunn av tap av deres habitat på grunn av avskoging, oppretting av avlinger, husdyrbeite og menneskelige bosetninger generelt.
Lemurer kommuniserer på ulike måter, som vokaliseringer, men i tillegg til det gjør de det også gjennom ansiktsuttrykk og nysgjerrige kroppsstillinger. I tillegg er det en av få arter av lemur som lever utenfor øya Madagaskar.