Det misvisende navnet på dette lite kjente pattedyret som ikke er spissmus kommer fra elefantens slående, snabellignende snute.
Det fantastiske biologiske mangfoldet slutter aldri å overraske oss. Fordi det er denne egenskapen til et enormt mangfold av liv som gjør planeten Jorden ugjentakelig, til nå, vårt eneste kjente hjem. Millioner av arter av fauna og flora, mange fortsatt uoppdaget, er den sanne verdensarven som vi må beskytte, og tvert imot er vi dens største trussel. Hvert 10. minutt dør en art ut og vi fortsetter å handle som om dette ikke var et problem, og unngår en virkelighet som snart rammer oss. Han BIOPARC konseptmed Foundation og parkene i Fuengirola, Valencia og Gijón Aquarium, ness for å møte denne likegyldigheten og apati, for å vekke samfunnet, for å få kontakt med naturens skjønnhet og, viktigst av alt, å gjøre det nå, fordi det ikke er noen tid å kaste bort.

BIOPARC Valencia er den eneste parken i Spania hvor du kan se elefantsmussmus, denne særegne, bittesmå og ekstremt raske arten inkludert på IUCNs rødliste.
Alle arter er viktige i naturlig balanse og BIOPARC Valencia er nå et eksempel på begge ytterpunkter. Ja nylig den andre elefanten ble født, det største landdyret som finnes og et av de mest populære, er nå den eneste parken i Spania hvor du kan se en av de minste og mest ukjente, den kortørede elefantspissmusen (Macroscelides proboscideus), bare omtrent 10 cm i lengde og 40-50 g i vekt. Målet er å vise dette biologiske mangfoldet og samtidig handle direkte i bevaringen av det. I området som gjenskaper savannen, har et terrarium blitt tilpasset trivselen til denne lite kjente arten fra sør på det afrikanske kontinentet som tillater en veldig nær observasjon av en hann fra Frankfurt Zoo (Tyskland). Valget av det vanlige navnet er absolutt misvisende fordi de evolusjonært er svært fjerne slektninger av spissmus og er egentlig på grunn av den unike snuten som ligner en liten elefantsnabel. I denne forstand, Den nyeste vitenskapelige litteraturen omtaler denne arten som "sengis".

Biologien og oppførselen til den kortørede elefantsmussmusen er også atypisk, siden det er monogamt og ikke-migrerende, så paret tilbringer mesteparten av livet i samme område. Hvert medlem er imidlertid ensomt, hunnen tar seg av kullet som hun holder uten tilsyn i et beskyttet område, og kommer tilbake en gang om dagen for å mate det. Fødsler er svært små, av bare 1 eller 2 babyer, som er precocial, med hår, øyne åpne og i stand til å løpe noen timer etter fødselen. Denne evnen til å bevege seg i høy hastighet plasserer dem blant de raskeste små pattedyrene, og når nærmere 30 km/t. Det mest slående med dens anatomi er snuten, som er betydelig mobil og langstrakt, som den bruker som en sonde i jakten på virvelløse byttedyr og som den vrikker på for å spore lukt i miljøet. Med et altetende kosthold bruker den sin lange tunge til å umiddelbart introdusere fanget bytte i munnen.
Video: kortøret elefantsmus.
Habitatet til kortøret elefant spissmus De er områder med intens varme, så aktiviteten deres er skumring. De finnes på grussletter i ørken og halvørkenområder, med sparsom urtevegetasjon, buskmarker og spredte lave busker. Inkludert i IUCNs rødliste (International Union for Conservation of Nature), for tiden er befolkningen stabil.
