Å konsentrere fødselen av avkommet til den samme flokken på noen få dager er en overlevelsesstrategi for mange arter.
På mindre enn 10 dager to Grants sebraer er født i BIOPARC Valencia, og i begge tilfeller kunne de allerede fra neste morgen sees i innhegningen deres i Sabana, og fulgte instinktivt resten av flokken. Som andre planteetere, fra første øyeblikk er ungene i stand til å stå, gå og til og med løpe om nødvendig, for eksempel på grunn av eksistensen av rovdyr. I den valencianske parken viser de denne rastløse karakteren med spill og løping rundt, selv om de forblir beskyttet av gruppen og ofte dier fra morens jur.

Så snart de er født, er stripene av sebraer mørkebrune og hvite, og etter hvert som dagene går, begynner de å få sitt umiskjennelige svart-hvite. Denne funksjonen lar publikum skille babyene selv om de ble født med noen dagers mellomrom. Hver sebra har også et unikt stripemønster, som et fingeravtrykk, selv om det er mye mindre merkbart for det blotte øye.
Det er vanlig at sebrabarn har så kort tidsforskjell og det har allerede skjedd tidligere år i Valencia-parken. Dette er fordi de vanligvis får barn mellom våren og sommeren, synkronisering av fødsler som en naturlig flokkbeskyttelsesteknikk. På denne måten beskytter de ungene som gruppe. øker sannsynligheten de artsoverlevelse.
Hos BIOPARC Valencia reproduseres denne naturlige oppførselen, og fra første øyeblikk er sebraføllene i offentligheten.

Gruppen av sebraer som bor i den afrikanske savannen i BIOPARC Valencia består av en hann, tre hunner og to avkom, En hann født 27. juni og den siste 5. juli, hvis kjønn fortsatt er ukjent. De bor i en innhegning av flere arter sammen med neshorn, strutser, marabous og ibis, som nærmer seg med forsiktighet og nysgjerrighet for å ønske de nye innbyggerne velkommen.
Hunnene kan føde sin første kalv fra de er 3 år og drektighetsperioden varer i praktisk talt 12 måneder, vanligvis bare ett føll blir født per fødsel. Hos menn begynner reproduksjonsperioden vanligvis ikke før de er 5 eller 6 år gamle.
Denne underarten av Grants sebra finnes i IUCNs rødliste (International Union for Conservation of Nature) i en tilstand av minst bekymring, selv om trenden indikerer at befolkningen minker. Med en forventet levealder på rundt 38-40 år er dens habitat savanne og urteaktige sletter fra havnivå til høyder på mer enn 4.000 meter. Siden de trenger å drikke daglig, holder de seg ikke mer enn en halv dags gange fra vannkilder. Kostholdet deres inkluderer gress, harde stengler og noen ganger blader eller bark av trær og busker. De krever en stor mengde mat, så det er ikke uvanlig at de bruker rundt 20 timer om dagen på beite.