BIOPARC deltar aktivt i bevaringen av blesboken som er inkludert på rødlisten over truede arter gjennom det internasjonale avlsprogrammet.
I morges under besøket til BIOPARC var det mulig å se det mest fantastiske øyeblikket av vill natur. Ankomsten av en nueva vida Det fant sted med full oversikt over menneskene som gikk gjennom rommet som gjenskaper savannen. En overraskelse og en stor følelse når du er vitne til fødsel av en blesbok (Damaliscus pygargus phillipsi). Som i en "live" dokumentar, rundt 11:30 om morgenen, begynte en av hunnene i flokken å vise tegn til å gå i fødsel. Dette dyret og en annen av hunnene var i et reservert område av innhegningen, siden BIOPARC Valencias tekniske team overvåket utviklingen av svangerskapet og ventet på fødselen. Denne spesielle omsorgen er rettet mot garantere maksimalt velvære for dyrene på et så delikat tidspunkt.
Folk som besøkte den valencianske parken i dag ble beveget til å se fødselen av denne karakteristiske afrikanske antilopen som var på randen av utryddelse på 1800-tallet.
Gruppen som huser BIOPARC er inkludert i et internasjonalt program for bevaring av arten og de danner det åtte individer: avlshannen, fire voksne hunner, to avkom fra i fjor og den nyfødte. De blesboks sameksistere i BIOPARCs rekreasjon av den afrikanske savannen med sjiraffer; særegne fuglearter som jabirús, den hellige ibis og Cape teal; og tre andre antilopearter: koboer, impalaer og Thomsons gaseller. Blesbok kan lett skilles ut med de slående hvite markeringene som vi ser på ansiktene deres som står i kontrast til det rødbrune på kroppen og ved at både hanner og hunner har lange, buede lyreformede horn. Alt dette livet på savannen foregår under det våkne øyet til løvene som observerer dem fra klippene i Kopje.

den blesbok De er dagaktive dyr som tilbringer mesteparten av morgenen og ettermiddagen på beite, mens de hviler midt på dagen og natten. Drektigheten er ca. 240 dager, de har vanligvis en kalv per fødsel og er generelt konsentrert i siste fasen av våren i slutten av juni eller begynnelsen av juli. De er inkludert på rødlisten til IUCN (International Union for Conservation of Nature), de var i alvorlig fare for utryddelse på 1800-tallet på grunn av massiv jakt, som reduserte befolkningen i naturen til bare rundt to tusen individer. Takket være bevaringsarbeid har mange bestander kommet seg og er i dag i en stabil situasjon.
