bivol roșu

Syncerus caffer nanus

Denumirea comună

bivol roșu

Habitat

Deși bivolul roșu preferă pajiștile deschise, zonele mlăștinoase și căile navigabile din pădurile tropicale, poate fi văzut în savanele împădurite din zonele mai uscate.
caracteristici

Familie

Bovidae, Subfamilia: Bovinae

comandă

Artiodactile

clasă

Mamifere

Gestaţie

300 zile.

Numărul de descendenți

1

P. Conservare

EEP

dietă

Iarbă, crenguțe și lăstari tineri.

Vida

18-20 de ani în sălbăticie, până la 28 de ani în captivitate.

Biologie și comportament

Datorită comportamentului și habitatului său evaziv, există foarte puține informații despre acesta. Este mai mic decât bivolul capri, este brun-roșcat și are coarne mai scurte, care cresc orizontal pe cap și în sus și în spate, într-un mod foarte ciudat.

Au urechi lungi, liniare, cu un smoc lung de păr la capăt. Cântărește în jur de 300 kg. Trăiește în grupuri de 5 până la 20 de persoane.

După 10 luni de gestație, ei dau pe lume un vițel care urmează mama câteva minute mai târziu. Hibridizarea are loc ocazional între bivolii de savană și pădure.

Unele
curiozitati

Este vânat pentru carne și coarne. Leopardul este principalul său prădător. Deși sunt foarte diferiți, atât din punct de vedere fenotipic, cât și în habitatul lor, sunt adesea denumiți ca o subspecie a bivolului kaffir.