bongo oriental

Tragelaphus eurycerus isaaci

Denumirea comună

bongo oriental

Habitat

Trăiește în pădurile de munte între plantații dese și zone de bambus Acest tip de ecosistem oferă bongoului acoperirea necesară pentru protecția sa și, în același timp, hrana necesară supraviețuirii sale.
caracteristici

Familie

Bovidae, Subfamilia: Bovinae

comandă

Artiodactile

clasă

Mamifere

Gestaţie

285 zile.

Numărul de descendenți

1

P. Conservare

EEP

dietă

Un browser strict, bongo se hrănește în principal cu frunzele și lăstarii de arbuști și plante cățărătoare, deși caută și lemn, scoarță și fructe putrezite.

Vida

18 ani în captivitate.

Biologie și comportament

Designul în dungi al bongo-ului estic se amestecă și se camuflează în grosimea pădurilor ecuatoriale în care trăiește. Sunt activi atât ziua, cât și noaptea, odihnindu-se la intervale. În timpul zilei rămân adăpostiți de vegetația pădurii în timp ce noaptea se aventurează în spații deschise în căutarea hranei.

Ei se deplasează prin pădure aruncându-și capetele pe spate și atingând vârfurile coarnelor de spate, motiv pentru care de obicei au pete fără păr în acea zonă. Ei răsfoiesc printre frunzele, ramurile și fructele copacilor, deși pasc și ingeră săruri minerale și în poienile pădurilor. Folosiți-vă coarnele pentru a săpa rădăcini și a rupe ramuri înalte. Zonele optime pentru hrănirea lor sunt luminițele pădurilor, unde lumina soarelui ajunge la sol și permite creșterea vegetației la altitudine joasă. Au fost văzuți mâncând lemn ars, ceea ce reprezintă un alt aport de minerale.

Ei trăiesc în perechi sau formează grupuri familiale de mai multe femele înrudite și puii lor, până la 35 de indivizi. Masculii adulți sunt solitari, alăturându-se grupurilor de femele doar în timpul sezonului de împerechere.

În principal nocturnă, deși parțial diurnă. Fiind animale timide și evazive, specia nu a fost descoperită decât la începutul secolului trecut.

Auzul lui este excelent. Deși de obicei rămâne tăcut, emite un sunet asemănător cu un behăit, iar vocea sa de alarmă este puternică și rezonantă.

Unele
curiozitati

Din 2000 a fost inclusă într-un program de recuperare și reintroducere care și-a crescut populațiile. Bongo-urile noastre fac parte din Programul lor european de reproducere (EEP).