Duker roșu Natal

Cephalophus natalensis

Denumirea comună

Duker roșu Natal

Habitat

Păduri veșnic verzi, păduri tropicale și subtropicale, arbusti de coastă și vegetație riverană.
caracteristici

Familie

Bovidae, subfamilia: Antilopinae

comandă

Artiodactile

clasă

Mamifere

Gestaţie

210 zile.

Numărul de descendenți

1

P. Conservare

EEP

dietă

Frunze, fructe și flori ale diferitelor specii riverane de copaci, arbuști și ierburi.

Vida

Până la 15 ani în captivitate.

Biologie și comportament

Cu o înălțime de aproximativ 43-46 cm și o greutate de aproximativ 11-14 kg, duikerul roșu Natal este relativ mai mic decât alți duikers. Blana sa este maro strălucitor, cu excepția părților inferioare, care sunt mai deschise. Au un smoc de păr caracteristic pe cap care este în general maro închis, coada este roșiatică cu un smoc alb-negru.

Deși femelele sunt ceva mai mici decât masculii, nu există un dimorfism sexual aparent, atât masculul, cât și femela au coarne, care sunt scurte și groase;

Dukerul roșu Natal este mai diurn și mai puțin ascuns decât alți duikers. Este teritorial și trăiește în mod normal în perechi, în perechi cu un bebeluș sau singur. Singurele momente în care se reunesc în grupuri de mai mult de trei indivizi este atunci când merg la surse de apă sau sare, sau în locuri unde sunt fructe. . căzut pe marginile teritoriale.

Masculii își marchează teritoriul frecându-și glandele secretoare de pe față pe iarbă, ramuri mici, coaja copacului și chiar pe partenerul sau descendenții lor.

Unele
curiozitati

Duikerul roșu Natal a dispărut din zone mari din aria sa ca urmare a pierderii habitatului din cauza extinderii așezărilor umane și a agriculturii, precum și a vânătorii.

Zonele protejate din aria sa, cum ar fi rezervația Selous din Tanzania sau rezervația Maputo din Mozambic, sunt locuri în care duikerul roșu Natal este bine reprezentat.