Jabiru african

Ephippiorhynchus senegalensis

Denumirea comună

Jabiru african

Habitat

Trăiește în zone umede mari cu apă dulce, salmară sau sărată, cum ar fi mlaștini cu apă de suprafață, marginea râurilor și malurile lacurilor, zone mlăștinoase și câmpii aluviale, unde există o abundență de pești și copaci mari în apropiere pentru cuibărit.
caracteristici

Familie

Ciconiidae

comandă

Ciconiiformes

clasă

Păsări

Gestaţie

30-35 zile.

Numărul de descendenți

1-5

P. Conservare

ESB

dietă

Dieta sa constă în principal din pești cu lungimea de 15-30 cm și cu o greutate de peste 500 g, precum și crustacee, broaște, reptile, mamifere mici, moluște și insecte.

Vida

12 ani în sălbăticie și 19 în captivitate.

Biologie și comportament

De obicei, se găsesc singuri sau în perechi pe marginea râurilor și sunt ușor de recunoscut după ciocul lor lung și viu colorat. Penajul său este negru irizat, cu pene de zbor primare albe.

Masculul este mai mare și mai greu decât femela. În plus, bărbații au ochi căprui, în timp ce femelele au ochii galben-aurii.

Ei sunt tăcuți, cu excepția crocodilului pe care îl fac cu ciocul pentru a arăta entuziasm.

Nu formează colonii de reproducere, ci mai degrabă cuplul își construiește un cuib mare cu ramuri și bețe în vârful unui copac, care poate ajunge la 2 m în diametru și unde femela depune între 1 și 5 ouă, în general 3 sau 4, care vor fi incubate atât de tată cât și de mamă timp de aproximativ o lună.

Unele
curiozitati

Pentru a evita supraîncălzirea, pantalona viguros și își îndepărtează penele exterioare încălzite de soare de pe corp. Adulții își umplu ciocul cu apă în mod regulat pentru a-și răci puii sau ouăle. Ei chiar își fac nevoile pe labe pentru a-i lăsa acoperiți cu fecale albe.