lemur mangusta

Eulemur mongoz

Denumirea comună

lemur mangusta

Habitat

În Madagascar trăiește în pădurile uscate de foioase, în timp ce în insulele Comore trăiește în pădurile umede.
caracteristici

Familie

Lemuridae

comandă

primate

clasă

Mamifere

Gestaţie

128 zile.

Numărul de descendenți

1

P. Conservare

EEP

dietă

Se hrănesc în principal cu fructe, frunze, flori și nectar.

Vida

În sălbăticie necunoscută, în captivitate până la 30 de ani.

Biologie și comportament

Este un mic lemur arboricol care trăiește de obicei în grupuri sociale mici, de aproximativ patru sau șase membri. Grupurile sunt în mod normal alcătuite dintr-o pereche mascul-femeie și descendenții lor, care trăiesc în grupul parental până la vârsta de aproximativ 3 ani. În cadrul grupului, femela are preferință alimentară față de mascul. Este o specie cu dimorfism sexual; Masculii au culori gri și maro, cu nasul alb și bărbia închisă la culoare. În timp ce femelele au culori mai deschise și o bărbie albă. În ambele cazuri, cu ochi roșii izbitori.

Acești lemuri comunică prin vocalizări care constau într-un sunet asemănător „oom”. Îl folosesc pentru a chema puii, a aduna grupul și a avertiza asupra prezenței unui pericol, cum ar fi apariția fosei, principalul lor prădător. De asemenea, folosesc vocalizări pentru a-și marca teritoriul. Ei fac acest lucru și prin mirosul pe care îl emană.

Lemurii de mangustă sunt amenințați în habitatul lor natural, în principal din cauza pierderii habitatului lor din cauza defrișărilor, creării de culturi, pășunilor pentru animale și așezărilor umane în general.

Unele
curiozitati

Lemurii comunică în diverse moduri, cum ar fi vocalizări, dar, pe lângă asta, o fac și prin expresii faciale și posturi curioase ale corpului. În plus, este una dintre puținele specii de lemur care trăiește în afara insulei Madagascar.