Lemuridae
primate
Mamifere
128 zile.
1
EEP
Se hrănesc în principal cu fructe, frunze, flori și nectar.
În sălbăticie necunoscută, în captivitate până la 30 de ani.
Este un mic lemur arboricol care trăiește de obicei în grupuri sociale mici, de aproximativ patru sau șase membri. Grupurile sunt în mod normal alcătuite dintr-o pereche mascul-femeie și descendenții lor, care trăiesc în grupul parental până la vârsta de aproximativ 3 ani. În cadrul grupului, femela are preferință alimentară față de mascul. Este o specie cu dimorfism sexual; Masculii au culori gri și maro, cu nasul alb și bărbia închisă la culoare. În timp ce femelele au culori mai deschise și o bărbie albă. În ambele cazuri, cu ochi roșii izbitori.
Acești lemuri comunică prin vocalizări care constau într-un sunet asemănător „oom”. Îl folosesc pentru a chema puii, a aduna grupul și a avertiza asupra prezenței unui pericol, cum ar fi apariția fosei, principalul lor prădător. De asemenea, folosesc vocalizări pentru a-și marca teritoriul. Ei fac acest lucru și prin mirosul pe care îl emană.
Lemurii de mangustă sunt amenințați în habitatul lor natural, în principal din cauza pierderii habitatului lor din cauza defrișărilor, creării de culturi, pășunilor pentru animale și așezărilor umane în general.
Lemurii comunică în diverse moduri, cum ar fi vocalizări, dar, pe lângă asta, o fac și prin expresii faciale și posturi curioase ale corpului. În plus, este una dintre puținele specii de lemur care trăiește în afara insulei Madagascar.