Macara încoronată cu gât gri

Balearica regulorum

Denumirea comună

Macara încoronată cu gât gri

Habitat

Se găsește în general în pajiștile din apropierea corpurilor de apă, unde își fac de obicei cuiburile, cu toate acestea, se hrănesc adesea în savanele deschise și chiar se observă că se găsesc pe terenurile agricole.
caracteristici

Familie

Gruidae

comandă

griforme

clasă

Păsări

Gestaţie

28-31 zile

Numărul de descendenți

2-4

P. Conservare

dietă

Sunt omnivore generaliste și se hrănesc cu insecte, animale mici, cum ar fi șopârle și viermi, și semințe.

Vida

22 ani în sălbăticie și 25 în captivitate.

Biologie și comportament

Macaralele încoronate cu gât cenușiu sunt păsări nemigratoare și gregare, dar când sosește sezonul de reproducere se separă și își caută partenerul, care va fi același pe tot parcursul vieții.

Nu există dimorfism sexual la aceste păsări, dar masculii sunt de obicei puțin mai mari decât femelele. Putem diferenția sexele în timpul sezonului de reproducere, când masculul execută dansul de curte pentru femela. Acest dans include plecăciuni, sărituri și un sunet care implică sacul gular roșu.

Penele sale sunt gri, cu excepția aripilor, care sunt albe, și a unui penaj auriu de pene pe cap, care îi dau numele. Puieții, când se nasc, au penajul cenușiu cu vârfurile palide.

În ciuda faptului că este una dintre cele mai abundente macarale din Africa, populația sa a scăzut cu 15% în ultimele două decenii. Aceștia se confruntă cu degradarea zonei lor de reproducere și sunt, de asemenea, persecutați de fermieri, deoarece văd macaralele ca o amenințare pentru culturile lor. Macaralele invadează adesea culturile și se hrănesc cu tulpinile tinere ale plantelor de porumb.

Unele
curiozitati

Noaptea dorm în copaci, evitând astfel atacul prădătorilor.