Gruidae
griforme
Păsări
28-31 zile.
2-5
EEP
Sunt omnivore generaliste, se hrănesc în principal cu boabe de cultură, se pot hrăni și cu plante mici, nevertebrate mici, precum insecte, moluște, milipede sau crustacee și vertebrate mici, precum pești, amfibieni sau reptile.
20-25 ani.
Deși este o specie care nu migrează, face mișcări zilnice și sezoniere de câteva zeci de km în aria sa.
Sezonul lor de reproducere are loc în sezonul ploios, din mai până în decembrie la populațiile vestice și din iulie până în ianuarie în cele estice și cuibăresc în perechi în teritorii de 0,5-1 km2.
În timpul sezonului uscat, când nu se reproduc, se adună în grupuri mari de câteva sute de indivizi.
Pierderea și degradarea habitatelor lor naturale, din cauza drenării zonelor umede pentru transformarea în terenuri de cultură, poluarea industrială, incendierea și construcția industrială și a barajelor, sunt principalele lor amenințări.
La fel ca macaraua încoronată cu gât cenușiu, ei dorm în copaci noaptea, evitând astfel atacul prădătorilor.