Copacii în care cuibăresc mor frecvent după mai multe gheare, ceea ce obligă coloniile să se deplaseze, deși nu foarte departe.
Pelecanidae
Pelecaniforme
Păsări
30 zile.
2 - 4
EEP
Se hrănesc cu pești pe care îi prind frecvent în grupuri, preferând peștii ciclide, în special Haplochromis și Tilapia.
10-20 de ani în sălbăticie și până la 30 de ani în captivitate.
Este mai mic și mai îndesat decât pelicanul obișnuit, penajul său este deschis, cu o nuanță cenușie-roz. Penele primare și secundare sunt de culoare gri castaniu. Măsoară 125-132 cm, cu o anvergură a aripilor de 215 până la 290 cm și greutatea este de 4 până la 7 Kg.
Ciocul, picioarele și picioarele sunt roz. Adulții au un smoc de pene mai lungi pe cap.
Ei efectuează mișcări migratorii în funcție de ploi și de abundența hranei.
Formează mici colonii de reproducție de 20 până la 500 de perechi, care nu se stabilesc neapărat lângă apă, și își așează cuiburile de ramuri pe vegetație, care poate fi copaci, tufișuri și mangrove. Adesea, aceste colonii sunt făcute în compania altor păsări mari. Ei depun două până la patru ouă alb ușor albăstrui.
Activ în timpul zilei la prima și ultima oră a zilei, deși de obicei pescuiesc în nopțile cu lună plină.
Copacii în care cuibăresc mor frecvent după mai multe gheare, ceea ce obligă coloniile să se deplaseze, deși nu foarte departe.