Potamoquero roșu este una dintre speciile cele mai persecutate de vânătoarea de carne de bush. Cu toate acestea, fertilitatea îi permite să reziste la această presiune în anumite zone.
suide
Artiodactile
Mamifere
120-130 zile.
1-4 (rar 6).
EEP
Omnivor generalist, cu o preferință marcată pentru rădăcini și tuberculi, include în alimentația sa și fructe, ierburi, plante acvatice, bulbi, insecte, ouă de păsări și trup.
12-15 ani.
Are blana cu peri lungi, iar culoarea sa poate varia de la maro-roscat la negru, devenind in general mai inchisa cu varsta. În plus, are o fâșie de păr alb care trece de-a lungul spatelui și ajunge adesea la urechi; Acestea se termină cu un smoc de păr lung. Capul are botul alungit caracteristic, este trunchiat, lipsit de păr și nările se deschid pe discul său terminal. Potamoquero are două perechi de colți care sunt rezultatul dezvoltării mari a caninilor săi. Masculii, în special cei mai în vârstă, au doi negi bine dezvoltați pe bot. Este un animal cu corp robust, care măsoară între 1 și 1,5 m înălțime la greabăn și cântărește între 46 și 130 kg; În ciuda acestui fapt, se mișcă destul de repede și sunt excelenți înotători.
Potamoqueros sunt gregari și trăiesc în grupuri familiale care adesea se unesc pentru a forma turme mari. Ei cutreieră prin pădure în turme de 15 indivizi, înrădăcinând tuberculi, rădăcini și nevertebrate. Se adună ocazional în grupuri temporare de până la 60 de animale, în cadrul cărora apar multe lupte între masculi (capul cap) pentru a stabili dominația. Excrescențe osoase și negii de pe față protejează cele mai vitale părți de colții ascuțiți, făcând din lupte un concurs de forță fără sânge.
Dupa patru luni de gestatie femela naste pui de numar variabil, in trunchiuri goale sau cuiburi de vegetatie deasa. În primele trei luni, mistreții au dungi galbene și întunecate pentru a se camufla și joacă morții dacă sunt atacați; care s-a pierdut la rasele domestice.
Sunt animale crepusculare și nocturne, odihnindu-se ziua printre tufișuri dese; Se bat adesea în noroi umed, deoarece fiind acoperiți de noroi îi ajută să-și regleze temperatura corpului.
Ei mănâncă atât materie vegetală, cât și animală, inclusiv insecte, larve, ouă și trup. Cea mai importantă parte a dietei lor este alcătuită din materiale vegetale precum rădăcini, bulbi, iarbă, semințe și fructe; Vânează oriunde în căutarea hranei și poate distruge câmpurile de cultură.
Potamoquero roșu este una dintre speciile cele mai persecutate de vânătoarea de carne de bush. Cu toate acestea, fertilitatea îi permite să reziste la această presiune în anumite zone.