Această primată puțin cunoscută, burghiul, poate fi văzută doar în trei parcuri din Spania, iar BIOPARC Valencia este singurul unde poate fi văzută într-un incintă cu mai multe specii.
acest Semana Santa Parcul din Valencia este plin de atracții cu noi caracteristici menite să facă experiența optimă a vizitatorului, cum ar fi nou serviciu gratuit de trasee și activități ghidate pe tot parcursul zilei și program prelungit de la 10:20 la XNUMX:XNUMX.. Dar BIOPARC este „agrement cu o cauză”, așa că cea mai mare atracție este că este plin de viață cu ultimele nașteri și, cel mai important, sunt descendenți ai unor specii incluse în trist faimoasa „lista roșie” a IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii) cu un risc foarte mare de dispariție.

Acest eeforturile BIOPARC de a conservarea biodiversităţii planetei Luna aceasta a adus trei mari bucurii lumii conservării odată cu nașterile lui Pepe, a patra gorilă din Valencia, o gazelă Mhorr, o specie dispărută în habitatul său și, acum, un pui de burghiu, o primată puțin cunoscută care poate fi văzută deja agățată strâns de mama sa în zona care recreează pădurile de pe malul râului din Africa ecuatorială. Sunt trei descendenți de mare valoare pentru speciile lor care consolidează BIOPARC ca a rezervație naturală.
Forajul este inclus pe lista roșie a IUCN, este o naștere importantă în cadrul Programului European pentru Conservarea Speciilor Amenințate (EEP).
L burghie (Mandrillus leucophaeus) sunt unul dintre Primatele cele mai pe cale de dispariție din Africa. Acest bebeluș, al cărui sex nu este încă cunoscut, este fiul masculului Rafiki și al femelei Abuja și s-a născut în cadrul Programului European de Conservare a Speciilor Amenințate (EEP). Grupul de reproducere din Valencia este alcătuit din două femele adulte și un bărbat care locuiesc cu copiii născuți de fiecare dintre femele. BIOPARC Valencia este unul dintre cele trei situri spaniole unde putem cunoaște această specie și singurul care se găsește într-un habitat „multispecie”. unde trăiește cu sitatungas, hipopotami pigmei, talapoins și gâște de Nil.
De dimensiuni medii, burghiele au un evident dimorfism sexual, masculul fiind foarte izbitor. Cu un aspect impunător și colți proeminenți, fața sa neagră care arată ca o mască iese în evidență pe blana cenușie-maro vopsită în verde măsliniu. Dezvoltă o „coroană” care seamănă cu un leu și culori strălucitoare violet-albastru pe fese și roșu intens sub buză și în zona genitală. Omul este cel mai mare prădător al său urmat de vulturul încoronat și leopardul. Semănătoarele trăiesc în vestul Africii centrale și trăiesc de obicei în jungle și păduri în grupuri formate dintr-un mascul și până la 20 de femele cu puii lor. Sunt omnivore și se hrănesc în principal cu tuberculi, rădăcini și lăstari de plante, pe care îi completează cu viermi, broaște, șopârle și mamifere mici. Sarcina lor durează în jur de 180 de zile, iar speranța de viață este de aproximativ 28 de ani.
