Las doi bebeluși își continuă perioada de alăptare „de mână” și își continuă adaptarea la incinta exterioară al Bioparcului în timp ce numeroși turiști contemplă surprinși scena naturii sălbatice oferită de cel mai mare grup de girafe din Spania.
Valencia, 20 august 2014. Micile girafe „Sagira” și „Triana” care au împlinit recent 3, respectiv 4 luni au fost din nou în centrul atenției în Bioparc, pentru că ieri la prânz au ieșit pentru prima dată împreună cu restul grupului la spatiu mare care recreeaza savana.
Ambii urmași sunt foarte importanți pentru că Sunt rezultatul efortului implicat în programul european (EEP) adica cam salvează subspecia Baringo de la dispariție iar BIOPARC Valencia s-a impus ca un centru de reproducere pentru aceste girafe frumoase.
De-a lungul acestor luni, s-au efectuat hrăniri gigantice cu biberonul în același timp cu cei doi viței și de către doi îngrijitori diferite în prezența unei alte femele, „Che”, care a jucat rolul mamei emoțional cu amândoi. Astfel, rolul jucat de această femelă adultă sosită de la vechea grădină zoologică din Valencia din Viveros îl are a fost crucial pentru supraviețuirea celor două girafe. Acum, plecarea lui în fiecare prânz în incinta exterioară și integrarea lui cu restul haitei sunt, de asemenea, esențiale.
Grupul de girafe BIOPARC Valencia Este, cu 9 exemplare, cel mai numeros din Spania și contemplarea lui în incinta spectaculoasă care recreează savana este o experiență pe care vizitatorii înșiși au menționat-o drept „incredibilă”. Este un habitat cu mai multe specii în care coexistă diferite antilope și păsări și oferă o priveliște cu alte habitate care vă permite să observați girafe și lei sau elefanți sau suricate etc. pe același plan vizual. Fără îndoială, este una dintre marile atracții care a plasat Bioparc în top zece tripadvisor în lume
Această subspecie Rothschild sau Baringo (Giraffa camelopardalis rothschildi) este distribuit în nordul Ugandei și sudul Sudanului. Perioada sa de gestație este de aproximativ 450 de zile. De obicei dau naștere unui singur exemplar, iar speranța lor de viață este între 10 și 15 ani în sălbăticie și 20-27 de ani în captivitate. Este grav pe cale de dispariție în starea sa sălbatică, așa cum Populația sa continuă să scadă în fiecare an.
