Concentrarea nașterii puilor aceluiași turmă în câteva zile este o strategie de supraviețuire a multor specii.
În mai puțin de 10 zile s-au născut două zebre lui Grant în BIOPARC Valencia și, în ambele cazuri, din dimineața următoare puteau fi deja văzuți în incinta lor din Sabana, urmărind instinctiv restul turmei. Ca și alte ierbivore, din prima clipă puii sunt capabili să stea, să meargă și chiar să alerge dacă este necesar, de exemplu, datorită existenței prădătorilor. În parcul din Valencia arată acest personaj agitat cu jocuri și alergări, deși rămân protejați de grup și alăptează frecvent din ugerul mamei lor.

Imediat ce se nasc, dungile zebrelor sunt maro închis și alb și, pe măsură ce zilele trec, încep să aibă inconfundabilul lor alb-negru. Această caracteristică permite publicului să distingă bebelușii chiar dacă aceștia s-au născut la câteva zile distanță. Fiecare zebră are, de asemenea, un model unic de dungi, ca o amprentă, deși este mult mai puțin vizibilă cu ochiul liber.
Este obișnuit ca bebelușii de zebră să aibă o diferență atât de scurtă de timp și s-a întâmplat deja în anii precedenți în parcul din Valencia. Acest lucru se datorează faptului că de obicei își fac copii între primăvară și vară, sincronizarea nașterilor ca tehnică naturală de protecţie a turmei. În acest fel își protejează tinerii ca grup. crescând probabilitatea de supraviețuirea speciilor.
La BIOPARC Valencia se reproduce acest comportament natural și din prima clipă mânjii zebră sunt la vedere public.

Grupul de zebre care locuiește în savana africană din BIOPARC Valencia este format dintr-un mascul, trei femele și doi pui, Un bărbat născut pe 27 iunie și ultimul pe 5 iulie, al cărui sex nu este încă cunoscut. Ei locuiesc într-o incintă cu mai multe specii alături de rinoceri, struți, marabuși și ibis, care se apropie cu prudență și curiozitate să-i întâmpine pe noii locuitori.
Femelele pot da nastere primului vitel de la varsta de 3 ani si perioada lor de gestatie dureaza practic 12 luni, de obicei, se naste un singur mantel la nastere. La bărbați perioada de reproducere nu începe de obicei până la vârsta de 5 sau 6 ani.
Această subspecie a zebrei lui Grant se găsește în Lista roșie IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii) într-o stare de cea mai mică îngrijorare, deși tendința indică faptul că populația sa este în scădere. Cu o speranță de viață de aproximativ 38-40 de ani, habitatul său este savana și câmpiile erbacee de la nivelul mării până la altitudini de peste 4.000 de metri. Deoarece au nevoie să bea zilnic, nu stau mai mult de o jumătate de zi de mers de sursele de apă. Dieta lor include iarbă, tulpini tari și, uneori, frunze sau scoarță de copaci și tufișuri. Au nevoie de o cantitate mare de hrană, așa că nu este neobișnuit să petreacă în jur de 20 de ore pe zi la pășunat.