BIOPARC deltar aktivt i bevarandet av blesboken som ingår i den röda listan över hotade arter genom det internationella avelsprogrammet.
I morse under besöket på BIOPARC gick det att se den mest underbara stunden av vild natur. Ankomsten av en nueva vida Det ägde rum med full utsikt över människorna som gick genom utrymmet som återskapar savannen. En överraskning och en stor känsla när man bevittnar födelse av en blesbok (Damaliscus pygargus phillipsi). Som i en "live" dokumentär, runt 11:30 på morgonen, började en av honorna i flocken visa tecken på att gå in i förlossningen. Detta djur och en annan av honorna befann sig i ett reserverat område i hägnet, eftersom BIOPARC Valencias tekniska team övervakade graviditetens framsteg och väntade på födseln. Denna speciella omsorg syftar till garantera maximalt välbefinnande för djuren vid en så känslig tid.
Människor som besökte den valencianska parken idag blev rörda att bevittna födelsen av denna karakteristiska afrikanska antilop som var på randen av utrotning på 1800-talet.
Gruppen som hyser BIOPARC ingår i ett internationellt program för bevarande av arten och de bildar den åtta individer: avelshanen, fyra vuxna honor, två avkommor från förra året och den nyfödda. De blesboks samexistera i BIOPARC:s rekreation av den afrikanska savannen med Jirafas; säregna fågelarter som jabirús, heliga ibis och uddkricka; och tre andra arter av antilop: kobos, impalor och Thomsons gaseller. Blesbockar är lätta att särskilja genom de slående vita markeringarna som vi ser på deras ansikten som kontrasterar mot det rödbruna på deras kroppar och genom att både hanar och honor har långa, böjda lyraformade horn. Allt detta liv på savannen sker under vakande öga av lejonen som observerar dem från Kopjes klippor.

mycket blesbok De är dagaktiva djur som tillbringar större delen av morgonen och eftermiddagen på att beta, medan de vilar mitt på dagen och natten. Dräktigheten är cirka 240 dagar, de får vanligtvis en kalv per födelse och är i allmänhet koncentrerade till vårens sista skede i slutet av juni eller början av juli. De finns med på IUCN:s röda lista (International Union for Conservation of Nature), de var i allvarlig fara för utrotning på 1800-talet på grund av massiv jakt, vilket minskade sin befolkning i naturen till endast cirka två tusen individer. Tack vare bevarandeinsatser har många populationer återhämtat sig och befinner sig idag i en stabil situation.
